Jordeliv

Jordeliv

VEGANBULLAR

SÖTEBRÖDPosted by Victoria Thu, October 26, 2017 11:17:55
SUPER SUVERÄNT GODA VEGAN BULLAR


Mamma som i hela sitt liv bakat bullar med komjölk, smör och ägg har istället börjat baka bullar efter det här receptet. Jag hade med mig en påse av dessa bullar när jag var på besök och hon undrade vad tusan jag gjort med bullarna för de var de godaste hon ätit. Jag gav henne mitt recept och här är det:

Ugn: 250 grader, ca 40-50 bullar beroende på hur stora man gör dem.

INGREDIENSER: (ekologiska)

Deg:
5 dl sojamjölk osötad
50 gram jäst för söta degar
1,5 dl rörsocker
0,5 tsk salt
1,5 tsk malen kardemumma
15-16 dl vetemjöl
125 gram mjölkfritt margarin Carlshamns rumstempererat

Pärlsocker och sojamjölk till pensling

Fyllning:
190 gram mjölkfritt margarin
2,25 gram rörsocker
3 msk kanel

Do like this:

1.
Smula jästen i en bunke, värm sojamjölken till 37 grader och häll den sedan lite i taget över jästen och rör om tills jästen löst upp sig.

2.
Tillsätt rörsocker, kardemumma och salt och rör om. Arbeta sedan ned mjölet men spara mjöl till utbakningen också, ta inte för mycket mjöl så deg och bullar blir hårda och torra. Klicka i det mjölkfria margarinet (ska alltså inte smältas) och knåda på så ini bängen om du inte har en hushållsmaskin som gör jobbet åt dej. Täck med bakduk och låt jäsa ca 30 minuter till dubbel storlek.

3.
Rör samman fyllningen i en bunke med elvisp eller handkraft.
Förbered 2-3 plåtar med bullformar.

4.
När degen jäst klart ta upp den på lätt mjölat bakbord och arbeta samman degen. Dela den i två delar.

5.
Kavla ut den ena delen till en platta 25x50 cm och bred på hälften av fyllningen och rulla ihop längs långsidan. Skär rullen i 2 cm tjocka bitar och lägg dem i bullformarna.
Gör likadant med den andra delen. Slå på ugnen till 250 grader. Låt dem jäsa övertäckta i 20-30 minuter.


6.
När de jäst klart så pensla de som ska in i ugnen med sojamjölk och strö på pärlsocker. Skicka in dem i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt dem sedan svalna på galler övertäckta med bakduk.

MUMS! MUMS!